неделя, февруари 13, 2011

D--->S

Днес е 13 февр, де факто утре е 14-и... Свети Валентин, ден на влюбените и... ден на ресторантите и цветарите.
По-скоро на цветарите и ресторантьорите, мда... отколкото на самите влюбени.


От студентските си години още, не можах да възприема този празник и 8 дек., също. Може ли да има ден на студентите, ден на влюбените?!
Нима трябва да има обявена официално дата, на която трябва да получаваме картички, подаръци, поздравления за това, че сме влюбени и то от половинката?!
Мне...
Може да прозвучи егоистично, високомерно и капризно, но обичам да чуя и усещам това ВСЕКИ ден! Да, абсолютно всеки ден... Не ща един ден в годината да ми се поднасят цветя, подаръци, целувки и милувки, почерпки, защото някой си комерсиалист - хитрец, усетил тази слабост на двойките и решил да си докара допълнителен доход и да стимулира продажбата на иначе супер-ултра ненужни неща като:

Някои ще кажат "Колко е милооо!" Ами... Честно казано едно мече с възглавничка с надпис "Обичам те", не ми говори нищо... Тези неща не се говорят, не се разказват, те се показват, доказват на практика.
Понякога един жест, един поглед, една прегръдка струват и се оценяват с пъти повече от малоумните поздравителни картички, мечета и т.н.
Любовта е чувство и като всяко едно чувство трудно е да намери материална форма, която да го покаже и докаже.

На студенските празници по същия начин. Ден за празнуване, напиване, ядене и т.н.
Ами... То дните на студентите в България е предимно това, не виждам какво е специалното на този празник? Да отидеш на някоя хижа за 1 нощ, да се насвиркаш като ненормален и да се прибереш с главоболие, като при това си платил тройно повече от нормалното за тази хижа, щото е ПРАЗНИК...
Тъпо е...

Така е и с 14  февруари... 
Някои ще кажат "Тая злобее, щот` не знае к`во е любов!"
Ами... всъщност знам и затова твърдя, че любовта е нещо, което иска всеки божи ден да се показва и чувства. Не може да кажеш днес е ден на влюбените. Ами утре, вдругиден, по-следващия, след 1 седмица и т.н., и т.н.? Те какви дни са? Не са на влюбените, щото са се разлюбили? Глупости...

Друга е темата, че в България, особено в България, празници и поводи за напиване много, за което причината и проблемите трябва да се търсят на друго място, мисля...

Обичам и не мисля, че мога да го покажа и докажа в един ден, с един подарък, една вечеря...
Толкова по-сложно е, че нямам накъде...
Пак това е черта на любовта, на истинската любов, особено, ако влюбените са над определена възраст, когато онази младежка еуфория и недоразмисляне вече са далеч в миналото...
Обичайте се, това е важно и го казвайте и показвайте на любимите хора. 
Тези празници, глупости са измишльотина на пазарната икономика. Има търсене (D  - demand), има адекватно на него предлагане (S - supply). Това е! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар